שתף קטע נבחר

קונספט, זה כל הסיפור: מסעדות עם גימיק

רק קרפצ'יו? רק כדורי בשר? רק מלצריות עם חזה גדול? ואולי בית קפה שהוא גם מספרה או מכבסה? קפה בחממה או באמצע הצומת? קבלו מקבץ של מסעדות ובתי קפה המציעים גימיקים (או "קונספטים", תלוי את מי שואלים). בעל הבית השתגע?

"הגימיקים לא מתים, הם רק מתחלפים", מלמלתי לעצמי בשנה החולפת כשעוד ועוד מסעדות-גימיק צצו והצליחו לרגש את ההמונים לרגע-קט. כמעט שנה וחצי אחרי הכתבה הקודמת בנושא מתברר, באופן מפתיע למדי, שרק חמש מבין המסעדות שנזכרו בה ("פרנק פיש", "פנגיאה", "כפית", "טיירה" ו"דו-קפה") נסגרו, ואם יורשה לי: ללא כל קשר לגימיק שבזכותו נכללו בכתבה. יצאתי לברר אילו מסעדות גימיק חדשות נפתחו מאז (או נשמטו מהרשימה הקודמת), ומה אומרים המסעדנים נוכח שפע הגימיקים ומסעדות הקונספט המאיים להשתלט על ענף המסעדות.

 

"סף הגירוי שלנו כצרכנים הוא כה גבוה כיום", אומר השף דניאל זך מ"כרמלה בנחלה", "צריך כל הזמן להדליק את האנשים ולהביא את הדבר הבא. אני שמח שיש עדיין מספיק קהל שמעריך קלאסיקה של אוכל ויין, אך בהחלט מבין את הצורך של הקהל לנסות דברים חדשים".

 

"אם מסעדה מתמחה בסוג מסוים של אוכל ועושה את זה טוב", אומר השף רפי כהן מ"רפאל", "היא מבחינתי מסעדת קונספט. אם היא עושה את זה רע - היא מסעדת גימיק. אני לא מאמין במקומות שמשלבים שני עיסוקים יחדיו, כמו מסעדת פסטה ומרפאת שיניים. אני מכבד אנשים שמתמקצעים בתחום אחד. אם מישהו מצליח להתמקצע בארבעה תחומים - כל הכבוד לו".

 

"גימיק פשוט, להבדיל מקונספט, לא יכול להחזיק מסעדה", אומרת אורלי סגל, יועצת תקשורת למסעדות, "אם המוצר אינו שלם - הוא לא יחזיק מעמד, מה גם שלא ניתן לצרוך מוצר כזה באופן שוטף. לטווח הארוך - למקומות הללו אין סיכוי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טעים ונאים. "קרפצ'יו בר"
טעים ונאים. "קרפצ'יו בר"
צילום: גיא קרן
הכדורים של אמא. כדורי בקר וכבש עם ירקות שורש על מצע קוסקוס "מאמאס מיטבולס"
הכדורים של אמא. כדורי בקר וכבש עם ירקות שורש על מצע קוסקוס "מאמאס מיטבולס"
צילום: שי בן אפרים
הכל כולל הכל. ארוחת בוקר אנגלית
הכל כולל הכל. ארוחת בוקר אנגלית
קדימה אטריות. "גו נודל'ס"
קדימה אטריות. "גו נודל'ס"
צילום: חיים שוורצנברג
מומלצים